Ministar gospodarstva Tomislav Panenić očekuje projekte

VUKOVAR, U ponedjeljak ćemo imati  izglasavanje proračuna i nakon toga konačno možemo krenuti punim plućima u provedbu programa, poručio je vukovarsko-srijemskim gospodarstvenicima ministar gospodarstva Tomislav Panenić za svog prvog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, opterećenoj nizom gospodarskih problema, od značajne nezaposlenosti do depopulacije i  nedostatka investicija.

Panenić je najavio kako je Ministarstvo gospodarstva u slijedećih mjesec dana objaviti prvi natječaj “težak” 105 milijuna eura.

“Očekujem kako će se iz ove županije prijaviti kvalitetnih projekata koji će potaknuti jače gospodarske aktivnosti u ovom dijelu Hrvatske. Vidimo neke probleme u gospodarstvu Vukovarsko-srijemske županije ali dobro je da krenemo od problema jer iz tih problema možemo tražiti rješena. Ima dobrih primjera u ovoj županiji kao i projekata koji tek čekaju na realizaciju, a potrebna im je podrška”, kazao je Panenić.

Vukovarsko-srijemski župan Bože Galića požalio se kako investicija već duže vrijeme nema u Vukovrsko-srijemskoj županiji.

“Odlaze nam mladi, stručni kadara, gradovinam se prazne. Nema novih radnih mesta, a ne investiraju čak ni tvrrtke u vlasništvu države”, kazao je Galić.

Među gospodarskim prioritetima u županiji Galić je naveo projekt bazenske Luke Vukovar sa gospodarskom zonom i logističkim centrima kao i rješavanje sudbine vukovarskog Borova te privatizaciju Luke koja je još uvijek u vlasništvu države.

Ministra gospodarstva Tomislava Panenića u Vukovaru je primio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

ĐURO KARALIĆ