Obilježene dvije godine rada Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Svetom misom i potom svečanom akademijom obilježene su dvije godine djelovanja Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije koja svoje sjedište ima u Vukovaru.

„Zaklada trenutno ima 114 članova podupiratelja i 28 donatora koji ciljano svoja sredstva daju za točno određene projekte. U idućoj godini u rad će se uključiti i Splitsko – dalmatinska županija, a cilj nam je i povećati broj članova podupiratelja“, rekao je upravitelj Zaklade Josip Dabro.

Tijekom 2021. godine Zaklada je imala prihod nešto veći od milijun kuna koja su uložena u obnovu bogoslovije Vrhbosanskog sjemeništa, izgradnju dijela samostana na Plehanu kao i za 28 stipendija studenata. Posebno je zahvalio bivšem županu Vukovarsko – srijemske županije Boži Galiću i aktualnom županu Osječko – baranjske županije Ivanu Anušiću na svemu što su učinili kako bi Zaklada djelovala što bolje i kvalitetnije.

O radu Zaklade govorio je i kardinal Vinko Puljić koji je rekao kako se u dvije godine napravilo puno te da su uspjeli animirati puno ljudi koji žele pomoći na razne načine.

„Potrebe su svakako veće ali treba biti zadovoljan. Svjesni smo da ne možemo zadovoljit sve ali o da svi uspjesi počinju od prvoga koraka. Treba biti hrabar i s tim koracima ići ustrajno naprijed. Zrno po zrno i napravimo pogaču, kamen po kamen i izgradit ćemo palaču“, rekao je kardinal Puljić.