Izgrađen kružni tok kod OŠ Antuna Bauera, obnovljene i dvije okolne ulice

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U Vukovaru je završena izgradnja kružnog toka na Trgu Matije Gupca, ispred Osnovne škola Antuna Bauera i rekonstrukcija ulica Augusta Šenoe i Antuna Augustinčića.

„Riječ je o projektu koji je na svečanoj sjednici Vlade Republike Hrvatske u Vukovaru, koja je održana krajem 2016. godine, a na inicijativu Grada Vukovara uvršten u Program obnove komunalne infrastrukture grada Vukovara. Izgradnjom kružnog toka ispred Osnovne škole Antuna Bauera riješeno je pitanje nepreglednog i za pješake nesigurnog križanja. Sada je na moderan način uvelike olakšan, ali i što je važnije, djeci  i roditeljima omogućen siguran pristup školi. Projekt je obuhvatio i rekonstrukciju ulica Antuna Augustinčića i Augusta Šenoe. Uz hortikulturno uređenje i postavljenu urbanu opremu, izgrađeno je i prijeko potrebno parkiralište“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je obišao novoizgrađeni križni tok i obnovljene ulice.

Sukladno rekonstruiranim cestovnim i pješačkim površinama postavljena je nova vertikalna i horizontalna signalizacija, hortikulturno su uređene zelene površine te je postavljena nova urbana oprema uz pješačke površine. Ukupna vrijednost radova je 5.500.045,83 kuna bez PDV-a, investitor su Hrvatske ceste, a izvođač radova tvrtka Cestorad d.d.

Goran Martinović, rukovoditelj poslovne jedinice Osijek Hrvatskih cesta iskazao je zadovoljstvo realiziranim projektom te rekao ja se s rekonstrukcijom navedenog raskrižja i okolnih ulica postigla velika sigurnost za sve sudionike prometa, posebno najranjivije skupine društva koje se svakodnevno kreću ovim područjem.

„Grad Vukovar je u 2021. godini uložio ukupno 11 milijuna kuna u sanaciju i izgradnju nerazvrstanih cesta, a za sljedeće razdoblje osigurano je 15,5 milijuna kuna za tu namjenu. Kod donošenja odluka o sanaciji nerazvrstanih cesta Grad Vukovar uvijek se vodi željom za ravnomjernom i podjednakom sanacijom i razvojem svakog dijela grada“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.