Kulen Josipe Spajić šampion 16. Otočke kulenijade

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Najboljim kulenom 16. Otočke kulenijade prosudbeno povjerenstvo proglasilo je kulen Josipe Spajić iz Otoka koji je s osvojnih 92,20 bodova proglašen šampionom kulenijade.

Drugo mejsto, i titula vicešampiona, pripala je kulenu proizvođača Dragana Modića iz Bošnjaka dok su se zlatima okitili proizvođači Ilija Jelović iz Županje (dva zlata) i Adam Zvonarević iz Starih Mikanovaca.

Prosudbeno povjerenstvo predvođeno Daganom Kovačevićem ocjenilo je ukupno 47 uzoraka kulenova pristiglih na 16. Otočku kulenijadu.

“Hvala vam svima koji ste sudjelovali i uvjereni smo da je ovo novi početak Otočke kulenijade s ciljem da je pretvorimo u najbolju priredbu toga tipa u Slavoniji. Želimo pokazati i dokazati da se u Slavoniji može živjeti, raditi i zaraditi od svoga rada i da nisu istinite priče kako se kod nas ne isplati ništa raditi”, poručio je otočki gradonačelnik Josip Šarić.

Govorio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić rekavši kako se Slavonija nalazi na raskrižju te kako je uvjeren da bolja vremena ipak dolaze Slavoncima koji su, kako je ustvrdio, oduvijek žvjeli od vlastitih ruku, a to namjeravaju činiti i u budućnosti uz potporu središnjih državnih institucija.

Župan Galić ujedno je i svečano otvorio 16. Otočku kulenijadu ali i 1. Sajam kulena koji je pokrenut ove godine u Otoku i u sklopu kojega se kulenijada i održava.