Ivan Penava: Domovinski pokret organizirati će prosvjed za spas Slavonije

Foto: Domovinski pokret

ZAGREB, Na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u Hrvatskom saboru, gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava najavio je organizaciju mirnih prosvjeda za spas Slavonije. Rekao je kako Domovinski pokret sa svojim promišljanjem i emocijom prema hrvatskoj državi, a jednako tako i Slavoniji, ne može dozvoliti scenarij tihog izumiranja i propasti Slavonije i Hrvatske.

“U tom kontekstu, netom pred ljeto, bit ćete upoznati s detaljima. Domovinski pokret će prebaciti sve svoje resurse na aktivaciju i motivaciju i članstva, i simpatizera, i običnih Slavonaca i građana Republike Hrvatske, i organizirati prosvjed u Slavoniji, u nekom od slavonskih gradova, i poslati poruke o tome što je potrebno učiniti i koji su izlazni scenariji za Slavoniju te pokušati osvijestiti ljude da je vrijeme da se trgnemo. Preuzet ćemo i odgovornost za ovaj događaj i kompletnu organizaciju te biti otvoreni prema svima, građanskim inicijativama, udrugama, političkim strankama te medijima”, rekao je Penava.

Dodao je da ono što smo teškom mukom stvarali, svoju zemlju i slobodu, gubimo uslijed ovakvih politika, i da do promjene neće i ne može doći s ljudima poput Marija Banožića, Dekanića, Šarića, Plenkovića, Žalac i slične ekipe. Poručio je kako je vrijeme da se Slavonija i Hrvatska probude te kako je poziv na buđenje upravo poslan.

“Nadam se i vjerujem da se vidimo u što većem broju kroz otprilike dva mjeseca na prosvjedu s čijim detaljima i realizacijom ćete biti upoznati putem medija. ‘Nije nam do nereda, do organizacija prosvjeda, nismo stranka koja teži ulici i rješenjima na ulici. Međutim, stvari su poprimile ovakvu razinu ozbiljnosti i događanja i doživljavamo ovakve neugodnosti i sramoćenja s ovim optužnicama, zatvorima, korupcijom, ovakve dramatične podatke o iseljavanju i o činjenici da imamo Vladu koja, ne da nije odlična, ne da nije dobra, ne da nije loša, nego je najgora u Europskoj uniji. Jer, biti zadnji i predzadnji u Europskoj uniji znači da ste debelo najgori i najnesposobniji”, istakao je Penava.