Dodijeljeno 11 kadrovskih stanova

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Grad Vukovar, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, od 2019. godine dodjeljuje kadrovske stambene jedinice na području Vukovara. Temeljem natječaja iz 2022. godine ove godine dodijeljeno je 11 kadrovskih stambenih jedinica.

“Kroz 11 dodijeljenih stanova stambeno smo zbrinuli 25 osoba s 9 djece, a od 2019. godine dodijeljeno je 70 kadrovskih stambenih jedinica. Uglavnom je riječ o mladim, stručnim osobama koji će svojim radom sigurno doprinositi našem gradu i jačati našu lokalnu zajednicu. Ponosni smo na ovu priču koja Vukovar čini snažnijim te svim korisnicima želim lijep i uspješan život u Vukovaru”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Predsjednica povjerenstva za dodjelu kadrovskih stanova Ivana Mujkić kazala je kako se program kadrovskog stambenog zbrinjavanja provodi od 2019. godine kao i da se do 31. ožujka svake godine podnose zahtjevi.

“Ove godine smo zbrinuli 3 pripadnika MORH-a, 1 pripadnika MUP-a, 1 pripadnika JVP Vukovar, 2 doktora medicine, magistru farmacije, magistru edukacijske rehabilitacije, magistricu prava te profesoricu pedagogije i povijesti zbog čega smo vrlo sretni te svima njima želimo puno uspjeha. Tijekom prošle godine u manjem dijelu izmijenjen je i detaljnije definiran pravilnik koji se odnosi na kadrovsko stambeno zbrinjavanje, a kako bi bilo što manje prostora za subjektivne procjene”, rekla je Mujkić.

Od početka provođenja mjere 2019. godine do kraja 2022. godine kroz ovu mjeru Grad Vukovar dodijelio je ukupno 70 kadrovskih stambenih jedinica čime je stambeno zbrinuto ukupno 148 osoba te 48 djece.