Vukovarski motomrazovi darivali najmlađe

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kao i prethodnih godina članovi Moto kluba Golubica iz Vukovara postali su na jedan dan motomrazovi koji uveseljavaju djecu iz Vukovara. Naime, oni odjeveni kao Djede Božićnjaci i na svojim motorima posjećuju djecu u raznim udrugama na području grada i u bolnici te ih daruju prigodnim poklon paketićima.

„Cilj akcije je uveseliti čitav grad, približiti im Duh Božića, veselje, mir i sreću“, rekao je predsjednik Moto kluba Golubica Nenad Barinić.

Dodao je kako su im se u provedbi akcije odazvali brojni donatori te napomenuo kako su uglavnom okrenuti prema ustanovama i udrugama za osobe s poteškoćama u razvoju ali i da ne zaboravljavaju ni ostale građane, škole, vrtiće…

S više od 400 paketića ove godine su vukovarski motomrazovi darovali korisnike – osobe sa intelektualnim poteškoćama OŠ Josipa Matoša Vukovar te Udruge “Golubica” Vukovar, „Vukovarske iskrice“, „Tko se boji sutra još?“, “Vukovarske leptiriće”, dva posebna razredna odjela Osnovne škole Blage Zadre te djecu zatečenu na Odjelu pedijatrije Nacionalne memorijalne bolnice “dr. Juraj Njavro”. Svoj su pohod motomrazovi završili u Bogdanovcima gdje su darivali svu djecu iz jaslica, vrtića i osnovne škole.

Motomrazove je na glavnom vukovarskom trgu dočekao zamjenik gradonačelnika Filip Sušac koji je pohvalio akciju te rekao da je gradskoj upravi veliko zadovoljstvo biti dio ove humanitarne akcije koja za cilj ima donijeti osmijeh na lica naših najmlađih sugrađana u potrebi.

„Moram pohvaliti sve donatore koji su se, uz Grad Vukovar, uključili u ovu akciju i koji omogućavaju da veliki broj djece dobije svoje paketiće. Svakako moram pohvaliti moto klub Golubicu Vukovar i sve njihove partnere koji, bez obzira na vremenske uvjete, održavaju ovu akciju“, rekao je Sušac.