Župani Dekanić i Miletić o boljoj suradnji Vukovarsko – srijemske i Istarske županije

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Dosadašnja suradnja ali i mogućnosti dalje i još uspješnije suradnje bile su središnja tema današnjeg sastanka župana Vukovarsko – srijemske županije Damira Dekanića i župana Istarske županije Borisa Miletića. Kako je rečeno poslije sastanka razgovaralo se kako iskoristiti potencijale Vukovarsko – srijemske županije ali i bolje povezati zelenu i plavu Hrvatsku. Novinari su pitali dvojicu župana hoće li gospodarsko povezivanje dva dijela Hrvatske imati i konkretne korake i rezultate ili će i ovaj put sve ostati samo na priči.

Miletić je kazao kako nam je potrebna autentičnost te istakao da imamo čistu zemlju pa samim tim i zdrave proizvode.

“Istarskoj županiji su potrebni poljoprivredni proizvodi. Ukoliko se na istoku proizvodi pšenica potrebno ju je proizvesti kao gotov proizvod, a Istra je područje gdje se to traži. Vjerujem kako ćemo do kraja mandata sigurno imati rezultata”, rekao je Miletić.

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić smatra kako se prvi rezultati povezivanja zelene i plave Hrvatske mogu očekivati već do kraja ove godine, a da će do kraja mandata oni biti puno bolji nego do sada.  

“Razgovarali smo o tome kako se treba raditi u turizmu, brendirati, koji su koraci u tome I slično, a tu Istra ima velikog iskustva. Želimo mapirati ne naše mogućnosti nego potencijalna područja za ulaganje poslije čega ćemo krenuti u pronalazak investitora. Vjerujem da zajedno možemo uspostaviti puno bolju suradnju”, rekao je Dekanić.