Kreće se u cjelovito uređenje obala Bosuta od Sopota do nove brane

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali su u petak u vinkovačkoj gradskoj upravi ugovor o uređenju obala rijeke Bosut u dijelu od Sopota do nove brane, u što će se uložiti više milijuna kuna pri čemu bi Hrvatske vode financirale 90, a Grad Vinkovci 10 posto svih troškova.

“Želimo ovu našu rijeku još više približiti građanima na način da uredimo i lijevu i desnu stranu obale na potezu od Sopota do nove brane kako bi građani imali pristup rijeci na cijelom potezu, a ne samo u središtu grada”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po njegovim riječima, cijeli posao potrajao bi nekoliko godina, a odmah iza nove godine krenulo bi se u posao projektiranja.

 

“Želimo promovirati da naši građani žive uz naše rijeke. Bosut to zaslužuje, a i grad Vinkovci. Cijeli prostor uz Bosut bi i hortikulturno uredili, izgradili pješače i biciklističke staze, a razmišljamo i da biciklističkim stazama grad Vinkovce uz Bosut povežemo s okolnim naseljima kroz koja prolazi ova rijeka”,  kazao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Također je rekao kako se razmišlja i o načinima da se Bosutu udahne novi život kroz osiguranje dodatnih količina vode, ali i izmuljivanje same rijeke. U pratnji gradonačelnika Ivana Bosančića te predsjednika Gradskog vijeća Mladena Karlića i vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, Zoran Đuroković je i obišao Bosut nedaleko gradskog središta, gdje završava uređeni dio obale čije je popločavanje napravljeno još krajem 80-tih godina prošloga stoljeća. Nakon toga, oko obala Bosuta nije se puno radilo osim što je izgrađena šetnica uz desnu obalu od starog mosta do Sopota.