Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve menadžer godine

Foto: Đuro Karalić

ZAGREB, Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM-CROMA) u petak je na svečanoj dodjeli u zagrebačkom hotelu Westin proglasilo Menadžere godine u devet kategorija. Menadžer godine je priznanje koje se u sklopu Susreta CROMA dodjeljuje od 1992., a ove je godine izabrano petnaest najboljih u devet kategorija.

Tako su u kategoriji velikih poduzeća menadžerima godine proglašeni Josip Faletar, predsjednik Uprave vinkovačke tvrtke DI Spačva, i Željko Mandarić, osnivač i direktor tvrtke Manšped iz Kukuljanova.

Danijel Zadjelović, predsjednik Uprave tvrtke Lipik Glas iz Lipika, i Mato Vladić, član Uprave i direktor tvrtke Decospan Mato Furnir iz Oprisavaca, najbolji su u kategoriji srednjih, a Denis Sušac, suosnivač i direktor osječke tvrtke Mono, u kategoriji malih poduzeća.

Osim spomenutih, proglašeni su i najbolji menadžeri u javnim i inozemnim poduzećima. U prvoj kategoriji izabrani su Mate Botica, član Uprave i direktor zagrebačke tvrtke Odašiljači i veze, te Lovorko Gržac, direktor Eko-Murvice iz Crikvenice, dok je Boris Antolovič, član Uprave tvrtke Petrol, menadžer godine u inozemnim poduzećima.

Titulom poduzetnika godine ovom su se prilikom okitili Mladenka Grgić, potpredsjednica Koncerna Agram, u kategoriji velikih trgovačkih društava, Markica Stanušić, predsjednik Uprave tvrtke Ancona grupa iz Đakova u kategoriji srednjih, te Franjo Toljanić, suvlasnik i voditelj PZ Gospoja iz Vrbnika na otoku Krku, u kategoriji malih trgovačkih društava.

Projekt menadžer godine je Mario Kralj, osnivač i vlasnik tvrtke Hangar 18 iz Koprivnice, dok su prestižnu nagradu za životno djelo primili dr. Nikica Gabrić, osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u Zagrebu, kao i Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda iz Nedelišća.

Ove godine za nagradu Menadžer godine 2018. pristigle su devedeset tri nominacije, a pobjednici su izabrani nakon tri kruga žiriranja. Žiri su sačinjavali prošlogodišnji dobitnici na čelu s Daliborkom Kranjčić, glavnom i izvršnom direktoricom križevačkog KTC-a, piše lider.media.