Penava najavio kandidturu za gradonačelnika Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je danas za N1 televiziju kako će se vjerojatno na slijedećim lokalnim izborima, koji se održavaju u svibnju iduće godine, kandidirati za još jedan mandat gradonačelnika Vukovara. Podršku će, kako je rekao, imati od Domovinskog pokreta i još nekoliko drugih stranaka. Na novinarski upit hoće li se vukovarski HDZ do tih izbora konsolidirati Penava je rekao kako je pred njegovom bivšom strankom, iz koje je istupio u svibnju ove godine, izuzetno težak zadatak.

„Vukovaru je neophodan gradonačelnik koji će nastaviti raditi za vukovarske interese. Treba znati i kako je Vukovar specifičan grad koji i danas vuče traume iz rata i to ne samo one emotivne nego i realne i životne. Vukovar zaslužuje imati nekoga tko će davati sebe za taj grad pri tome ne pitajući što to košta“, rekao je Penava spominjući gospodarski segment, obrazovanje kao i uopće stanje u gradu.  

Pri tome je spomenuo kako je i danas, unatoč svemu što je napravljeno, Vukovar na svega 30-40 posto prijeratnog Vukovara kada je riječ o gospodarstvu, gospodarskoj snazi grada ali i ljudskim resursima.