Građanima dijeljene pečene girice, Penava sugrađanima čestitao Božić

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom blagdana Badnjaka u središtu Vukovara gradske vlasti upriličile su druženje s građanima kojima su tradicionalno dijeljenje pečene girice. Podjela girica građanima organizirana je na pet lokacija u gradu – središte Vukovara, Sajmište, Borovo naselje, Mitnica i Sotin.

Girice je osigurao Lions klub iz Zagreba koji su organizirali humanitarnu akciju Adventska kućica dobrotetijekom koje su prodajom toplih napitaka prikupili sredstva za donacije pred Božić. Na taj način zagrebački lionsi osigurali su 500 kilograma girica za Vukovar. U akciju su se uključili i vukovarski ugostitelji koji su ispekli girice. U podjeli su sudjelovali i članovi Udruge umirovljenika i invalida grada Vukovara. Pečene girice građanima je dijelio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je čestitao Božić svojim sugrađanima.

„Neka Vam radost Kristova rođenja i duh najradosnijeg kršćanskog blagdana ispuni srca vjerom, mirom i dobrotom, a vrijednosti Božića neka u Vaše domove unesu obilje topline, nade, zajedništva i ljubavi. Od srca Vam želim čestit i blagoslovljen Božić“, stoji u čestitki gradonačelnika Penave.