Eva Blažević državna rekorderka u bacanju koplja

Foto: AKOSI Vinkovci

SPLIT/VINKOVCI, Na dvodnevnom pojedinačnom atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom, u sklopu kojeg je održano međunarodno natjecanje CRO OPEN, nastupili su i članovi AKOSI Vinkovci, a izniman uspjeh postigla je Eva Blažević koja je u disciplini bacanja koplja 600g (kategorija F56) postavila novi državni rekord koji sada iznosi 12,45m.

Eva je stari rekord popravila za čak 1,28m a ujedno je osvojila i odlično drugo mjesto na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u spojenim kategorijama F54, F55, F56 i F57, izvjestili suiz kluba. Također, u sklopu međunarodnog natjecanja, Eva je zauzela treće mjesto te se u Vinkovce vraća sa dvije osvojene medalje. U sklopu istoga natjecanja, Eva je nastupila i u disciplinama bacanja kugle 3kg i bacanja diska 1kg te je u obje discipline postavila nove osobne ali i klupske rekorde.

“Zadovoljan sam postignutim rezultatima, pogotovo državnim rekordom ali i osobnim rekordima. Ovo je dobra priprema prije odlaska na IWAS svjetske igre”, kaže trener Petar Klašnja.

Na natjecanju je nastupio i atletičar Tomislav Šarac koji se natjecao u disciplinama bacanja 600g koplja, kugle 4kg i diska 1kg u kategoriji F40. Tomislav je u sklopu natjecanja popravio osobne ali i klupske rekorde u bacanju koplja i diska.

“Sezona je odlična, tri medalje sa državnih prvenstava su u našoj arhivi, državni rekord Eve Blažević, uspješna organizacija Ekipnog prvenstva Hrvatske, pozivi za nastupe naših sportaša u reprezentaciji i na svjetskom prvenstvu dokaz su dobrog i napornog rada naših sportaša i stručnog kadra. Sezona natjecanja traje, trenažni procesi su dobro postavljeni, stoga željno očekujemo nastavak sezone”, rekao je predsjednik kluba Dalibor Pavić.