Vukovaru mom – pjesma koja govori o Vukovaru, njegovim građanima i mladima

Foto: Mario Malekinušić

VUKOVAR, Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Vukovarac Dorijan Božić (22) objavio je na internetu svoju prvu pjesmu koju je nazvao „Vukovaru mom“. Radi se o hip-hop pjesmi koja se do subote, kada je i objavljena na internetu, mogla slušati na nekim lokalnim radio stanicama. Božić kaže kako je tekst pjesme sam napisao te da je hip hop bio logičan slijed s obzirom da voli slušati tu vrstu glazbe.

„Ova pjesma je po malo možda i atipična za tu vrstu glazbe jer nema psovanja i prilično je osjećajna. To je jedna pozitivna pjesma o gradu, njegovim građanima i mladima. Tekst pjesme sam napisao ja, a u njenom nastajanju sudjelovali su Kruno Macola Licitar i Đuro Ravenšćak“, kaže Božić.

Govoreći o pjesmi kaže kako je i na taj želio motivirati ljude, prije svega mlade, da krenu s nečim svojim i iskoriste svoje talente i potencijale. Kaže i kako pri tome, ako žele, mogu iskoristiti i njegov primjer jer je sam napravio sve i maksimalno se potrudio da nešto napravim.

„Želim i da ljudi budu malo složniji, da se više vole i pružaju si ljubav. Želim im i poručiti da ostanu u Vukovaru i da radi svojih snova i planova ne moraju ići dalje. Napravite neki plan, krenite, a slagalice će se onda same posložiti. Izađite iz monotonije i probajte nešto novo i drugačije. Život je kratak i treba ga živjeti“, kaže Božić.

Dodao je kako je sredstva za snimanje pjesme osigurao sam na način da je otišao raditi na terenski rad jer nije želio opterećivati roditelje. Ovoga ljeta radio je u sezoni na jadranu kada je prikupio sredstva za snimanje još dvije svoje pjesme – „Rep bez duše“ i „Van iz monotonije“

Na ovome linku možete pogledati spot pjesme „Vukovaru mom“: https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=8lCg7uCKEWk