Danom otvorenih vrata obilježena 10. obljetnica GOMBR-e

Foto: hrt.hr

VINKOVCI, Polaganjem vijenaca za poginule branitelje, u krugu vinkovačke vojarne 5. gardijske brigade “Slavonski sokolovi” te izložbom naoružanja i vojne opreme, obilježen je Dan otvorenih vrata u povodu 10. obljetnice osnutka Gardijske oklopno – mehanizirane brigade.

“Budućnost nam donosi puno intenzivniju integraciju u međunarodne aktivnosti naših Oružanih snaga. Naše aktivnosti ove godine rastu za tristo posto, a hrvatski tenkovi će po prvi put napustiti naš teritorij kako bi s našim saveznicima uvježbavali svoje sposobnosti i interoperabilnost za očuvanje sigurnosti na puno široj osnovi od same zaštite naših granica”, rekao je zapovjednik Gardijske oklopno- mehanizirane brigade, brigadni general Denis Tretinjak, a piše HRT.

Pohvalu ovoj brigadi istaknuo je i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane, državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić izrazivši ponos na njihov rad u misijama i pomoći lokalnoj zajednici za elementranih nepogoda.

Ivić je ujedno svim pripadnicama Gardijske oklopno-mehanizirane brigade čestito na predanom radu, motivaciji, stručnosti i domoljublju koje su unosili u ustrojavanje ove brigade, koja čuva sjećanja na legendarne brigade pobjedničke Hrvatske vojske, Kune, Pume i Sokolove, snažne karike hrvatske obrane i hrvatske sigurnosti. Podsjetio je i na sve branitelje koji su svoje živote položili za Hrvatsku te istaknuo kako je njihova žrtva danas svima nama putokaz, te da upravo zbog te žrtve kao i zbog svih naših branitelja i svakog našeg čovjeka moramo svi zajedno ustrajati na putu izgradnje bolje i jače Hrvatske.