Nagrađeni pedagozi i mentori Zajednice tehničke kulture

Foto: Zajednica tehničke kulture Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI, Na redovitoj sjednici Zajednice tehničke kulture Vukovarsko-srijemske županije izvršena je i svečana dodjela priznanja i nagrada za 17 najzaslužnijih članova.

Zaslužnim i najuspješnijim mentorima, svečano su dodijeljena priznanja i nagrade, a među njima su: Branko Mrkonjić, Mira Magdić, Željko Pejnović, JozaMihaljev, Milenko Šljukić, Zlatko Hegeduš, Josip Funarić, Stjepan Sertić, Marijan Lončar, Marko Zelenić, Mate Vujčić, Vera Klanac, Milka Križanac,  Julije Novak, Antun Babić, Marijan Balaži i Ivan Ćavar, za kvalitetan i uspješan rad s učenicima i mladim tehničarima  osnovnih škola, u raznim gradovima i mjestima Vukovarsko-srijemske županije. Posebnu nagradu i zahvalu je dobio Branko Mrkonjić, vrsni pedagog TK koji je otišao u mirovinu iz OŠ I.B.Mažuranić Rokovci-Andrijaševci, za svoj dugogodišnji doprinos u radu Županijske zajednice tehničke kulture.

Ovi pedagozi tehničke kulture su proteklih godina svojim djelovanjem i radom s učenicima bili među najuspješnijim pedagozima u županiji, te su na Županijskim natjecanjima ostvarivali najbolje rezultate kojima su osiguravali sudjelovanja na Državnim natjecanjima mladih tehničara RH. (NMT). Tako će i ove godine između 250 sudionika iz 21 županije, na 59. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske, koje se održava u Primoštenu, u periodu 29.-31.ožujka 2017. godine., sudjelovati najuspješniji učenici i mentori, koji ih prate na natjecanju u različitim kategorijama, kao što su: modelarstvo, graditeljstvo, obrada materijala, elektronika, elektrotehnika,