Veliki Telemach Dana sporta dolazi u Vinkovce

Foto: Sportske igre mladih

Vinkovci će u petak, 5. svibnja, postati sportsko sjedište gdje će djeca i mladi imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach Danu sporta. Na sportsko-edukativnom danu sudjelovat će djeca osnovnoškolskog uzrasta koja će se natjecati u graničaru i u atletici, a gradom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i navijanje, najavljuju organizatori.

U suradnji Plazma Sportskih igara mladih i grada Vinkovaca edukativno-sportski dan održat će se na Gradskom stadionu. A plamen Plazma Sportskih igara mladih u Vinkovce će donjeti mladi sportaši u 10 sati kada će započeti i svečani program otvaranja Telemach Dana sporta. Najspretnije ekipe u graničaru i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati krajem srpnja u Rijeci.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima. Na eventima Plazma Sportskih igara mladih djeca će imati priliku sudjelovati i u edukacijama „Reci ne! Govoru mržnje“, „Budi navijač, ne razbijač“, te edukaciji o pravilnom ponašanju u cestovnom prometu.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu, prijave su besplatne i dostupne na internetskoj stranici igremladih.hr.