U Vukovar se iz Nuštra premješta interventna, a u Nuštar seli prometna policija

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u petak Sporazum o financiranju uređenja i prenamjene stambene zgrade u Vukovaru za potrebe smještaja jedinice Interventne policije PU vukovarsko-srijemske koja će u Vukovar preseliti iz Nuštra, dok će u Nuštar biti preseljena vukovarsko-srijemska prometna policija.

„Ovim Sporazumom poboljšati ćemo uvjete života i rada naših pripadnika Policijske uprave vukovarsko- srijemske. Uz pomoć Ministarstva državne imovine i Grada Vukovara smo našli rješenje kako objekte koji u ovom trenutku nisu u potpunosti u funkciji iskoristiti za rad policije”, rekao je Davor Božinović.

Pojasnio je kako će Grad Vukovar sudjelovati s 60 posto u troškovima uređenja i prenamjene stambene zgrade u Borovu naselju za potrebe Interventne policije.

“Premještanje Interventne jedinice Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vukovar, koji je upravno i administrativno središte Vukovarsko – srijemske županije jer time Vukovar dobiva sposobnost koju do sada nije imao, a svakako treba imati budući je središte županije”, poručio je gradonačelnik Ivan Penava.