U pet godina za rad NK Vuteks – Sloge Grad Vukovar izdvojio 2,5 milijuna kuna

NK Vuteks Sloga
Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U sklopu svojih redovitih aktivnosti gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je Nogometni klub Vuteks – Sloga koji se natječe u Međužupanijskoj nogometnoj ligi. Kako je rečeno NK Vuteks-Sloga je po snazi drugi klub na području Grada Vukovara u koji se ulažu znatna sredstva.

Prema podacima grada u proteklih pet godina iz proračuna Grada Vukovara klub financiran sa preko 2,5 milijuna kuna što osim redovitog održavanja obuhvaća i financiranje Nogometne škole „Bubamara” koja trenutno broji 98 polaznika. Bilo je riječi i o izgradnji pomoćnog igrališta, sanaciji postojećeg igrališta i klupskih prostorija te uređenje okoliša.

„Tijekom 2018. godine klub je financiran sa nešto više od 400.000 kuna. Zbog velikog broja, što starijih, što mlađih zaljubljenika u nogomet koji koriste teren NK Vuteks-Sloge, pojavila se potreba za izgradnjom pomoćnog igrališta na kojem zajedno s Upravom kluba radimo, a u daljnjim razgovorima dogovoriti ćemo radove koje je potrebo izvesti kako bi do kraja godine teren bio u funkciji”, rekao je Penava.

Dodao je kako gradske tvrtke pomažu u održavanju kao i da im je svima cilj unaprijediti i podići na višu razinu sve sportske objekte u gradu Vukovaru.

Sportski direktor kluba Đorđe Lukić zahvalio je na sredstvima koje Grad Vukovar izdvaja za NK Vuteks-Slogu.

„Grad Vukovar pomaže naš klub izdvajanjem značajnih sredstava iz Proračuna kako bismo riješili probleme koji se nalaze na terenu. Stadion se nalazi u neposrednoj blizini centra grada te se nadamo da ćemo u određenom vremenskom periodu uspjeti realizirati započete investicije u prostor i igrališta kako bi svaki gost mogao svjedočiti pristojnom okruženju”, rekao je Lukić.

Dodao je kako je pomoćni teren, koji je u nastajanju, neophodan ponajprije zbog svakodnevnih treninga mlađih kategorija.

NK Vuteks-Sloga se osim iz Proračuna Grada Vukovara financira i određenim sredstvima Zajedničkog vijeća općina, Srpskog narodnog vijeća i Vukovarsko-srijemske županije, a nastoje prikupiti i sredstva od sponzora.