Na cesti Vrbanja – Bošnjaci prometna nesreća sa tri ozlijeđene osobe

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je kako su u voćnjaku 71-godišnjaka u predjelu „Vidraš“, kod Jarmine, srušeni betonski stupovi i polomljeno stablo voćke. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Oštećenje je nastalo 6./7. ožujka.

Prilikom čišćenja i uređivanja okućnice u Lovasu, u petak u jutarnjim satima, 37-godišnjak je pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Utvrđeno je kako se radi o potkalibarnom zrnu cal. 100 MM iz Drugog svjetskog rata.

U Vođincima je dan ranije osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno, na kućnoj adresi, policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu, predala ručnu bombu i 72 komada puščanog streljiva. Preuzete minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladište PU vukovarsko-sriojemske do uništenja.

Prema podacima PU u protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Otok, Andrijaševci), jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Otok) te jedna prometna nesreća u kojoj su su dvije osobe teže i jedna lakše ozlijeđena.

Nesreća sa tri ozlijeđene osobe, od kojih su dvije teže,  dogodila se u petak u 17,00 sati. Policija navodi kako je 46-godišnji državljanin Srbije upravljao osobnim vozilom srbijanskih registracijskih oznaka, krećući se cestom Vrbanja – Bošnjaci, iz smjera Bošnjaka u smjeru Vrbanje. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila 46-godišnjak je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač i putnica u vozilu, 36-godišnja državljanka Srbije, teže su ozlijeđeni, dok je druga putnica u vozilu, 3-godišnja državljanka Srbije, lakše ozlijeđena.