Mladen Markešić, voditelj Ureda TINTL-a, dobio Plaketu za rezultate rada

Mladen Markešić
Foto: TINTL

RUGVICA, Voditelju Ureda za međunarodnu suradnju TINTL Mladenu Markešiću na  ovogodišnjoj Skupštini Udruge općina u Republici Hrvatskoj, koja je održana u Rugvici, dodijeljena je Plaketa. Odlukom Upravnog odbora Udruge priznanje je dodijeljeno za nesebičan doprinos društvenom, gospodarskom i demografskom razvoju hrvatskog Srijema te očuvanju hrvatske tradicije, specifične kulture i baštine domovine Hrvatske.

TINTL je, na čelu s Markešićem, samo u 2018. godini prijavio je 142 projekta ukupne vrijednosti 178 milijuna kuna. Bespovratna ugovorena sredstva tijekom 2018. iznosila su 28 milijuna kuna, a ugovoreno je ukupno 63 projekta.

Djelovanje Ureda TINTL najviše je usmjereno na izradu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU ali je uz to fokus usmjeren i na međuopćinsku suradnju i rješavanje svih problema i poteškoća koji nastaju na razinama jedinica lokalne samouprave.

Dodjeli Plakete nazočili su, pored brojnih čelnika jedinica lokalne samouprave s područja Republike Hrvatske, i premijer Andrej Plenković te ministri u Vladi RH Lovro Kuščević i Zdravko Marić.