Vukovar: Nacionalne manjine obilježile svoj dan

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Nastupima KUD-ova, izložbom rukotvorina i predstavljanjem gastronomske ponude, u Vukovaru je danas obilježen Dan nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije čiji su domaćini bili Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije i županijsko Vijeće mađarske nacionalne manjine.

Predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije, Svetislav Mikerević, kazao je kako u Vukovarsko-srijemskoj županiji žive pripadnici rusinke, srpske, bošnjačke, mađarske, ukrajinske, slovačke, njemačke i albanske nacionalne manjine koje imaju dobru suradnju s županijskim i gradskim strukturama.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zahvalio je nacionalnim manjina što obogaćuju i grad Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju. “Do sada smo se trudili biti vam potpora, a nadam se kako ćemo to nastaviti činiti kroz obostranu suradnju i u budućnosti“, rekao je gradonačelnik Penava.

Programu su nazočni bili i predstavnici Vukovarsko-srijemske županije te saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Janković.

U programu su nastupili Ženski pjevački zbor „Jesenska ruža“ iz Vukovara, KUD „Ljiljan“ iz Rajevog Sela, Pjevački zbor „Drei rosen“ iz Vukovara, KUD-ovi „Joakim Hardi“ iz Petrovaca i KUD „Osif Kostelnik“ iz Vukovara, SKPD „Ljudevit Štur“ iz Iloka, KUD „Branislav Nušić“ iz Borova te UKPD „Ivan Franko“ iz Vukovara.