Pronašli mu 20 kilograma sitno rezanog duhana

Foto: PU Vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske navode kako su 11. ožujka, oko 16,15 sati, u naselju Vrbanja zaustavili osobni automobil županjskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak. U vozilu je prevozio dvije kartonske kutije s 20 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina, duhan je oduzet, a 38-godišnjak uhićen te je nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, u suradnji s djelatnicima carine Službe za mobilne jedinice Vukovar, a temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, provedena je pretraga doma i drugih prostorija u Gunji koje koristi 38-godišnjak. Oduzeti duhan predan je djelatnicima carine. Protiv osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

U protekla 24 sata, 12./13. ožujka, na području PU vukovarsko-srijemske su zabilježene tri prometne nesreće. U prometnoj nesreći u Babinoj Gredi jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u prometnim nesrećama na autocesti A3 Zagreb-Lipovac i u Vinkovcima nastupila materijalna šteta kao jedina posljedica.