Provedba projekta “Čarolija boje – obojimo školu bojama sreće”

Foto: OŠ Antun i Stjepan Radić

GUNJA, U sklopu projekta pod nazivom “Čarolija boje – obojimo školu bojama sreće” deset učenika OŠ “Antun i Stjepan Radić”  deset učenika slikalo je na drvenom umjetničkom stalku – štafelaju. Svaki učenik izabrao je motiv koji se njemu najviše svidio, a radionica se održala u školskoj knjižnici i to u suradnji s nastavnicom likovne kulture Marijom Vidaković Tulić.

“Dobili smo predivne dječje umjetničke radove koji će biti predstavljeni javnosti na završnoj prodajnoj izložbi u lipnju, kada projekt i završava. Imat ćemo još jednu radionicu u travnju i zadnju u svibnju”, rekla je Vidaković Tulić.

Osim ove aktivnosti slikanja na drvenom umjetničkom stalku učenici oslikavaju i prostor knjižnice za vrijeme slobodnog vremena i za vrijeme izvannastavnih aktivnosti.

Cilj je oživjeti likovno i filmsko stvaralaštvo kao umjetnost u školi, odnosno povezati slikarstvo, fotografiju i film. Filmska družina „Mladi SKIG-ovci“ u suradnji sa Studijom kreativnih ideja Gunja (SKIG) redovito sve snima i prati tijek aktivnosti za završni film o cijelom projektu.

“Vrijednost je ovoga projekta u tome što želimo stvoriti što ljepši prostor za boravak naših učenika u školi. Cilj projekta je likovno urediti prostor škole (knjižnice, kuhinje, hodnika…), razvoj likovnog izražavanja (alati, jezici, tehnike i metode), poticanje i razvoj dizajniranja interijera te poticati kod učenika projektno učenje, ali naravno i razvoj kreativnosti. Provedbu projekta financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja”, rekla je voditeljica projekta školska knjižničarka Anita Tufekčić.