Započela izgradnja istočne vinkovačke obilaznice

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Započeli su radovi na izgradnji istočne vinkovačke obilaznice, a  svečanosti je nazočan bio i premijer Andrej Plenković koji je u govoru ukazao na značaj te prometnice ukupne dužine sedam kilometara i vrijednosti 120 milijuna kuna.

“Vrlo sam sretan što danas u Vinkovcima mogu nazočiti početku radova na Istočnoj gradskoj obilaznici. Riječ je o projektu iznimno vrijednom za grad Vinkovce ali i grad Vukovar te sve ljude koji se žele na brži i jednostavniji način uključiti na mrežu hrvatskih cesta i autocesta”, rekao je Plenković.

Projekt je predstavio direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, rekavši da su predviđene dvije faze – I. faza u dužini od 5,5 kilometara koja uključuje izgradnju nadvožnjaka preko željezničke pruge M105 i nadvožnjaka preko kraka 5 čvora “Vinkovciistok” te II. fazu u kojoj će se izgraditi nadvožnjak preko željezničke pruge R105 Vinkovci – Drenovci i industrijskog kolosijeka za Silos, na dionici dugoj 1,5 kilometara.

S premijerom su bili i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.