Nataša i Nikola na Svjetskom prvenstvu u dizanju utega za uzrast U17

Foto: KDU Vukovar

VUKOVAR, Po kalendaru natjecanja Međunarodne dizačke federacije IWF, ovogodišnje Svjetsko prvenstvo za uzrast U17, održava se od 5.-12. listopada u gradu Jeddahu u Saudijskoj Arabiji, a među 303 natjecatelja iz 59 zemalja, među kojima i Hrvatske, naći će se i dvoje Vukovaraca.

Nataša Dermiček će nastupiti u kategoriji do 59 kg., a Nikola Todorović u kategoriji do 73 kg..

Poziv izbornika stigao je i za Davida Todorovića, ali on nažalost neće moći put Saudijske Arabije, jer je zbog pojave koronavirusa u razredu koji pohađa u Medicinskoj školi u Osijeku, mora u izolaciju.

“Odlazak u Saudijsku Arabiju na prvenstvo svijeta je već veliko priznanje kako za klub, tako i za Grad Vukovar. Godi saznanje da će „moji“ mladi natjecatelji braniti boje Republike Hrvatske na prvenstvu svijeta, što je satisfakcija za sav trud koji ulažem na svakodnevnim treninzima, a činjenica da Klub  dizača utega „Vukovar“ jedini u Gradu Vukovaru ima članove reprezentacije, govori da smo dobro radili u proteklim godinama. Od Nataše i Nikole, očekujem da dostojno predstave svoj klub, svoj Grad Vukovar i Republiku Hrvatsku i plasmane unutar prvih petnaest”, riječi su trenera Milana Kordića.