Sedmi Rimski dani ponudit će bogat program i obilje zabave

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Rimski dani svake godine privlače mnogobrojne posjetitelje, koji za vrijeme trajanja ove manifestacije imaju priliku svjedočiti vjernom prikazu povijesti, načina života i utjecaja Rima na područje grada Vinkovaca, a ne treba sumnjati da će tako biti i ove godine, poručeno je na konferenciji za novinare organizatora 7. Rimskih dana koji će se u gradu na Bosutu održati od 31. svibnja do 2. lipnja.

Gradonačelnik Ivan Bosančić podsjetio je kako se na tlu Vinkovaca nalazilo značajno rimsko naselje Colonia Aurelia Cibalae u kojem su rođena braća Valentinijan I. i Valens, jedini rimski carevi na području današnje Hrvatske i u blizini kojeg se 314. godine vodila bitka za prevlast i moć između careva Konstantina Velikog i Licinija rekavši kako očekuje da Rimski dani brojem posjetitelja prerastu u “male” Vinkovačke jeseni.

Po riječima direktorice Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martine Matković ove godine na Rimske dane dolazi skupina legionara i barbara iz Bugarske koji će postaviti svoje tabore na obali Bosuta, a koje će građani moći obići.

Da zabave neće nedostajati jamči bogati glavni i popratni program. Tako će se održati već uobičajen defile i borbe legionara i barbara, Rimski sajam, dječji programi u areni, niz edukacija i predavanja, ali i drugo izdanje festivala craft piva “Beeram domaće”, Rimska noć vina, a u organizaciji Udruge pčelara “Nektar” moći će se doživjeti okus sljubljivanja meda i vina

Ljubitelji dobre glazbe moći će se zabaviti uz koncerte Prljavog kazališta (31. svibnja) i Psihomodo Popa (1. lipnja. Zbog radova u Gradskom parku, ovogodišnji program Rimskih dana održat će se na Trgu Vinkovačkih jeseni.