Za vikend 15 prometnih nesreća od kojih četiri sa teže ozlijeđenim osobama

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 15 prometnih nesreća od čega 10 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Trpinja) te četiri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama.

U petak, 21. Rujna, oko 7,30 sati, na cesti Orolik- Banovci uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila 58-godišnjak iz Zagreba sletio je s kolnika vozilom  zagrebačkih registarskih oznaka. Ulaskom u zavoj udesno, zbog neprilagođene brzine kretanja, 58-godišnjak je udario vozilom u ploču koja označava oštri zavoj udesno te sletio vozilom u odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač je teže ozlijeđen.

Također u petak, ali oko 19 sati, 82-godišnjak iz Županje upravljao je osobnim automobilom županjskih registarskih oznaka krećući se ulicom Veliki kraj u Županji. Uslijed neprilagođene brzine kretanja 82-godišnjak nije na vrijeme uočio biciklistkinju, 52-godišnjakinju iz Županje, koja se zaustavila kako bi skrenula ulijevo u ulicu te propustila vozila koja su se kretala tom ulicom. Zbog udara vozila u bicikl, 52-godišnjakinja je pala na vozilo, a potom i na kolnik. U prometnoj nesreći 52-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

U nedjelju, 23. rujna, oko 00,55 sati, na cesti Otok –Komletinci, 27-godišnjak iz Komletinaca, upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registarskih oznaka. U jednom trenutku započeo je pretjecati vozilo koje se kretalo ispred njega, iako je osobni automobil vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak iz Komletinaca, koji se kretao iza njega, već započeo radnju pretjecanja vozila. Došlo je do udara i slijetanja VW ulijevo u kanal dok je vozilo „Alfa Romeo“ odbačeno udesno te dolazi do udara vozila „Alfa Romeo“ u  drugo osobno vozilo „VW“ kojim je upravljala 32-godišnjakinja iz Komletinaca, koja vozilom kretala ispred 27-godišnjaka. U prometnoj nesreći ozlijeđene su osobe koje su se nalazile u vozilu „VW“ koje je prvo započelo radnju pretjecanja: 21-godišnjak iz Komletinaca(putnik u vozilu) teže je ozlijeđen, dok su vozač i drugi putnik u vozilu (također 21-godišnjak iz Komletinaca) lakše ozlijeđeni. Očevidom je utvrđeno kako je vozač „Alfa Rome-a“ upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

U nedjelju, oko 20,55 sati u Vukovaru na križanju Kolodvorske ulice i glavnog kolnika Gospodarske zone dogodila se prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom. Policija navodi kako je 47-godišnjakinja iz Vukovara upravljala osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka krećući se kolnikom Kolodvorske ulice. Skrećući vozilom ulijevo oduzela je prednost prolaska vozaču mopeda, 24-godišnjaku iz Vukovara, te je došlo do udara vozila u moped vukovarskih registarskih oznaka. Uslijed udara i pada na kolnik vozač mopeda teže je ozlijeđen.