Nakon 16 godina zajednica Cenacolo iz Šarengrada seli u Aljmaš

ŠARENGRAD, Nakon 16 godina djelovanja u Šarengradu, zajednica Cenacolo prestaje djelovati na našem području i seli u Aljmaš. Zajednica se seli jer se rodila ideja da se kuća izgradi uz Gospino svetište budući da je svugdje u svijetu zajednica u blizini svetišta, objavljuje Radio Ilok.

Zajednica je u Hrvatsku došla u ratu devedesetih godina. Kuća Cenacola u Šarengradu bila je bivši samostan časnih sestara karmelićanki. Kako kažu u zajednici, krajnji istok Hrvatske su odabrali za svoje djelovanje jer su tu mnogi izgubili svoje živote pa je i sama kuća bila poticaj za novi početak mladima sa ovih prostora. Zajednica, upravo ovdje gdje je bilo mnogo mržnje, nastojala je biti nositelj mira i ljubavi Kristove.

”Nakon svih ovih godina izražavamo duboku zahvalnost svim institucijama, županijskim i gradskim a i stanovnicima samog Šarengrada na prihvatu i potpori u zajedničkom nastojanju da se pomogne ljudima u potrebi. Hvala doktorima, zubarima, veterinarima, vulkanizerima, svima koji su bili Zajednici blizu. Posebna zahvala ide braći franjevcima na razumijevanju koje su nam pokazali prije 16 godina ustupajući nam ovaj prekrasan samostan na korištenje. Hvala što ste prepoznali potrebu mladih ljudi koji su preko Zajednice tražili, a mnogi i našli novi život. Nadamo se i vjerujemo da se ova suradnja i prijateljstvo nastavlja, isto tako na obalama Dunava, ali ovaj put pod okriljem naše Nebeske majke pod čiji blagoslov preporučamo mještane Šarengrada, Iloka i cijele nadbiskupije Đakovačko-osječke koja i sama nastavlja konkretnim koracima pratiti naš put iz tame u svjetlo”, poručuju iz zajednice Cenacolo.