Natjecanje u kuglanju za osobe s intelektualnim oštećenjima

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana osoba s  intelektualnim teškoćama vukovarska udruga UZOSIO Golubica organizirala je Drugo regionalno natjecanje u kuglanju za osobe s intelektualnim oštećenjem. Na natjecanju, koje je održano u Sportskoj dvorani u Borovu naselju, sudjelovalo je 36 osoba s intelektualnim oštećenjem iz devet udruga i ustanova s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Sudjelovali su CZR „Mala Terezija“ Vinkovci, „Bubamara“ Udruga osoba s invaliditetom, Dječji dom „Sveta Ana“ Vinkovci, Društvo za pomoć osobama sa intelektualnim teškoćama Osijek, Društvo osoba sa invaliditetom „Zvjezdice“ Gunja, Društvo za pomoć osobama s invaliditetom “Golubovi” Županja, GDCK Županja – Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem, Osnovna škola Josipa Matoša Vukovar i Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar.

Prvo mjesto na natjecanju osvojila je ekipa Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci dok je drugo mjesto osvojila ekipa Centar Mala Terezja. Treće mjesto pripalo je domaćinima UZOSIO Golubica iz Vukovara.