Središnja proslava Međunarodnog dana joge

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na središnjem vukovarskom trgu, a povodom Međunarodnog dana joge, održana je središnja proslava, odnosno, zajedničko vježbanje joge. Organizatori ove manifestacije su Indijsko veleposlanstvo, Grad Vukovar kao i Udruga Joga. Instruktorica joge Emina Tešnjaković pojasnila je kako je sustav “Joga u svakodnevnom životu”, čiji je autor Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwaranandaji, sveobuhvatan je sustav koji se bavi tijelom, umom, sviješću i dušom.

„Temeljni mu je cilj postizanje i očuvanje fizičkog, mentalnog, duhovnog i društvenog zdravlja spajanjem pradavnih duhovnih tehnika i mudrosti Indije sa znanjem suvremenog doba. Vježbe joge imaju cjelovit učinak jer uravnotežuju tijelo, um, svijest i dušu. Na taj način joga pomaže u svladavanju svakodnevnih zadataka, teškoća i briga, u postizanju višeg stupnja razumijevanja sebe, smisla života te konačno u razvijanju osobnog odnosa prema Bogu“, rekla je Tešnjaković.

Dodaje i kako riječ „joga“ potječe iz sanskrta i znači povezati, sjediniti kao i da jogu može vježbati svatko bez obzira na godine i fizička ograničenja. Zainteresirani za vježbanje joge mogu im se pridružiti na besplatnim satima joge 18. i 20. lipnja u dvorani vrtića Vukovar 2, ul. K.A.Stepinca 46 od 20:00 – 21:30 sati.