Bosančić: Buduća zatvorena tržnica radit će sve svakodnevno

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Drago mi je da su vijećnici prepoznali ova projekt i podržali ga kako bi u što skorije vrijeme i Vinkovci imali zatvorenu tržnicu, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić nakon što je obišao zgradu nekadašnje Opskrbe uz Gradsku tržnicu, a koju gradske vlasti nakon višedesetljetne zapuštenosti namjeravaju preurediti u prostor zatvorene tržnice.

Riječ je o 1.700 četvornih metara zatvorenog i otprilike isto toliko otvorenog prostora.

“Uređenje prostora ćemo gledati da bude što prije, a tržnica će raditi svaki da. U prvom redu prostor ćemo ponuditi našim OPG-ovima uz obvezu da prodaju obavljaju šest dana u tjednu”, kazao je Bosančić rekavši kako je Grad nekretninu platio nešto manje od milijun kuna.

Po njegovim riječima, postoji planovi i za uređenje same Gradske tržnice ali je to, ocjenio je, poprilično velika investicija koju gradski proračun sam ne bi mogao podnijeti. Također je kazao kako Tržnica posluje pozitivno, ali je problem navika prodavača i kupaca da na tržnicu u Vinkovcima dolaze samo srijedom i subotom.

“Pokušat ćemo i kroz rad zatvorene tržnice, koja će raditi svim danima izuzev dakako nedjelje, doći do promjene i u tom pogledu te promjeniti dosadašnje navike kupaca i prodavača kako bi se na Gradskoj tržnici u Vinkovcima trgovalo i ostale dane u tjednu”, poručio je gradonačelnik Bosančić.