Antonio Dojčman osvojio 1. mjesto na natjecanju u Austriji

Foto: Privatni album

VINKOVCI, Na nedavnom Internacionalnom natjecanju u Salzburgu, u kategoriji „Classic Bodybuilding junior“, Antonio Dojčman (20) iz Vinkovaca osvojio je prvo mjesto. Prvom mjestu u Austriji prethodilo je drugo mjesto koje je ovaj vinkovčanin osvojio na XXII Hrvatskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu za žene i muškarce koje je održano u Sisku. Inače, Dojčman se prvo počeo baviti nogometom da bi se potom prebacio na bodybuilding. Govoroći o razlozima kazao je kako je prevagnula želja za što boljom fizičkom spremom.

„Tri godine sam u ovom sportu. Mislim kako sam učinio pravu stvar jer sam se našao u ovom sportu. Siguran sam da ću njemu, na bilo koji način, još dugo ostati i da je ovo tek moj početak“, rekao je Dojčman.

Za rezultate u Sisku i Salzburgu kaže kako su za njega velika stvar s obzirom da je još uvijek relativno nov u ovome sportu. Pojasnio je i kako Classic Bodybuilding ima određena pravila, odnosno, maksimalne težinu za određenu visinu tako da nema onih neprirodno mišićavih tijela koja se poistovjećuju s ovim sportom.

Ističe kako je zapravo ključ je u ishrani i treninzima te da ne koristi nikakve steroide niti bilo kakve druge supstance. Ima i svoga trenera kao i plan ishrane bez čega nema niti ozbiljnijih rezultata. Njegov trener je Silvio Krstanović iz Zagreba.

„Treniram pet puta tjedno pri čemu treninzi minimalno traju dva sata. Pred natjecanja treniram dva puta dnevno i to svaki dan. Kada je riječ o ishrani ona je drugačija nego kod „običnih“ ljudi. Vodim računa da uzimam proteine, masti i ugljikohidrate. Kada je riječ o mesu jedem pileća i pureća prsa kao i juneći i teleći but. Konzumiram i puno povrća. Kolače, gazirane sokove i slične izvore šećera izbacio sam iz svoga jelovnika. Na početku to sve nedostaje ali se čovjek brzo navikne. Više mi te namirnice niti ne nedostaju“, rekao je Dojčman.

Inače, pred Dojčmanom su tek značajniji rezultati s obzirom da još tri godine ima mogućnost natjecanja u kategoriji juniora te će tek tada postati senior.