Hoćemo pravedno: Vukovar zaslužuje bolje

Foto: Pavao Josić

VUKOVAR, Povodom jučer održane 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara Gradski ogranak političke stranke “Hoćemo pravedno” oglasio se priopćenjem za medije koje prenosimo u cijelosti:

“Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara postavljena su pitanja koja su izazvala ozbiljne sumnje u djelovanje gradonačelnika Vukovara i njegove sposobnosti da transparentno i odgovorno vodi grad. Vukovarci nisu zaslužili da ih se obmanjuje floskulama kojima gradonačelnik na nedorečen, kontradiktoran, neuvjerljiv i granično uvredljiv način pokušava svoje propuste prebaciti na bivše vladajuće stranke, pojedince ili koalicije.

Jedno od ključnih pitanja odnosilo se na nedavne medijske napise o propustima u realizaciji projekta “Vukovar” u Borovu. Prema tim informacijama, već postavljene kanalizacijske cijevi ne udovoljavaju priloženim certifikatima i standardima EU, što će rezultirati neplaniranim troškovima od 300 tisuća eura, koji uključuju vađenje već postavljenih i ponovno ugrađivanje ispravnih kanalizacijskih cijevi. Umjesto da odgovori na to ozbiljno pitanje, gradonačelnik se koristio retoričkim smicalicama i pokušao okriviti medije za širenje laži. Međutim, svojim kasnijim izjavama sam je potvrdio da postoje propusti u projektu, u koji se po našim informacijama, uključila i policijska istraga. Još uvijek nije jasno tko će snositi troškove tih propusta, ukoliko male izvođačke tvrtke s desetak radnika ne budu u stanju financijski podnijeti teret te reklamacije, što predstavlja ozbiljan problem kako za izvođače radova tako i za Vodovod grada Vukovara, kao nositelja projekta, tako da će najvjerojatnije građani Vukovara izvući deblji kraj.

Izgovori kao što su “nepovoljni vremenski uvjeti” i “nedostatak radnika” postali su nove stavke u arsenalu gradonačelnikovog alata za kreiranje neprijatelja i izbjegavanje odgovornosti. Međutim, dužni smo podsjetiti vladajuću vukovarsku koaliciju, možda ne znaju, da u Vukovaru i dalje postoje dobri, vrijedni i pošteni radnici koji su spremni obavljati svoj posao, samo trebaju biti primjereno plaćeni.

Nažalost, činjenica je da su mnogi s izborne liste vladajuće vukovarske koalicije uhljebljeni na rukovodećim pozicijama u gradskim tvrtkama i institucijama debelo preplaćeni dok su istovremeno vrijedni djelatnici, majstori i rukovoditelji koji čine temelj gradskih tvrtki prisiljeni tražiti dostojanstvenu plaću i život u nekoj drugoj, tuđoj zemlji.

Očekujemo transparentnost, odgovornost i brigu za dobrobit svih građana Vukovara. Ujedno, želimo naglasiti da je važno da se politička vlast fokusira na rješavanje ključnih problema i izazova koji tište naš grad i naše sugrađane. To uključuje osiguravanje pravedne raspodjele javnih resursa, transparentnost u procesu donošenja odluka i osiguranje odgovornog zapošljavanja temeljenog na kvalifikacijama i sposobnostima.

Naša politička stranka će i dalje biti glas građana Vukovara i zalagati se za pravednost, transparentnost i odgovornost u radu gradskih institucija. Pozivamo sve građane da budu dobro informirani, aktivno sudjeluju u političkom procesu i podrže promjene koje su neophodne za napredak našeg grada. Vukovar zaslužuje vodstvo koje će biti pravedno, transparentno i odgovorno, posvećeno dobrobiti svih građana. Politička stranka “Hoćemo pravedno” će nastaviti raditi na ostvarenju tog cilja, kako bi se Vukovar vratio na put prosperiteta i razvoja”, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik vukovarskog ogranka stranke “Hoćemo pravedno” Pavao Josić.