Željko Sabo najavio kandidaturu za gradonačelnika Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na današnjoj konferenciji za novinare Željko Sabo, bivši gradonačelnik Vukovara i aktualni predsjednik Gradskog odbora SDP-a Vukovar, najavio je kako će najvjerojatnije biti kandidat za gradonačelnika Vukovara na predstojećim lokalnim izborima koji se održavaju u svibnju iduće godine. Pojasnio je kako je razgovarao s najbližim suradnicima i da će tu odluku vjerojatno donijeti za desetak dana.

„Sugerira mi se od strane najbližih suradnika da prihvatim kandidaturu ali treba znati kako odluku donosi Gradski odbor stranke. Statut SDP-a govori kako sve lokalne organizacije imaju autonomno pravo za odlučivanje na lokalnim tijelima.  Kada je riječ o mome donosu s vrhom stranke nema tu nikakvih problema jer smo se sve dogovori i nema nikakvog rata“, rekao je Sabo.

Iako je do lokalnih izbora još šest mjeseci već sada se naveliko spominju imena potencijalnih kandidata. Osim Sabe najavu svoje kandidature istakao je već i aktualni gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Sigurno će svoga kandidata imati i HDZ ali se tu još ne zna tko će biti kandidat iako se najčešće spominje ime predsjednika podružnice Nikole Mažara. Ostaje da se vidi i što će odlučiti predsjednik HKS-a i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček. Trenutno je nejasno i kako će se postaviti i SDSS, odnosno hoće li oni kao parlamentarna stranka imati kandidata za gradonačelnika ili će se pak odlučiti samo za utrku za zamjenika gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine. Za očekivati je i još neke kandidature iz reda manjih stranaka kao i onih koji će se kandidirati ispred skupina građana.