Policija 22-godišnjaka sumnjiči za kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je policija tijekom protekla 24 sata na području županije provela ukupno 55 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.), a nije bilo utvrđenih kršenja. U periodu od 01./02. prosinac provedenim nadzorima nisu utvrđena kršenja mjera samoizolacije.

Navode i kako je policija provela kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

„Sumnja se da je osumnjičeni 25. studenog 2020. godine, u točno neutvrđenom vremenu, napustio adresu svog boravka, iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući iz razloga što je bio pozitivan na virus Covid-19. Provedenim utvrđivanjem 22-godišnjak je na taj način doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti, najmanje jednu osobu, budući da je upravljajući osobnim automobilom u prometu u Vinkovcima, u Lapovačkoj ulici, imao suvozačicu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima“, izvijestili su iz PU.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 57 i godina, koje se sumnjiči za kazneno djelo Protuzakoniti lov i ribolov. Obojica su koristila osobni automobil na području lovišta Cerića, čiji su inače članovi te su se koristili raznim nedopuštenim načinima i sredstvima (osvjetljivali polja i divljač) u namjeri da bi divljač lakše ustrijelili. Kako ih je u krivolovu otkrio predsjednik lovnog društva odmah je pronašao i oduzeo tri ustrijeljena zeca, koje su prethodno skrili u grmlju. Na mjestu je intervenirala i policija te oduzela dvije lovačke puške koje posjeduju na zakonit način, a potom je provedeno kriminalističko istraživanje i protiv obojice će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježena je jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom (Vinkovci).

„Budući da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i dr. opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela. Radi očekivanog pogoršanja vremenskih prilika, podsjećamo na obavezu uporabe zimske opreme na vozilu – na zimskim dionicama cesta, te kada je na kolniku snijeg ili poledica“, najavljuju iz PU.