U Vukovaru održano Pokladno jahanje

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, U organizaciji Konjogojske udruge Potkova u Vukovaru je, sedmu godinu za redom, održano je pokladno jahanje pod nazivom Svi za Vukovar kao i svečana povorka jahača i konjskih zaprega. Građani su i ove godine imali prilike uživati svu ljepotu slavonskih običaja, konja, kočija i narodnih nošnji. Cilj je, kako je rečeno, očuvanje tradicijske kulture i baštine. U pokladnoj povorci sudjelovali su jahači iz svih krajeva Slavonije, a prolazeći kroz grad, povorka se zadržava na nekoliko postaja te završava u središtu grada, ove godine kod zadruge Vukovarska vina, kao dio programa manifestacije Vinkovo u Vukovaru.

Suorganizator manifestacije je Grad Vukovar, a istu je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček zahvalivši se Konjogojskoj udruzi „Potkova“ i svim sudionicama povorke na očuvanju tradicije i običaja.

„Ove godine pokladno jahanje spojili smo s još jednom lijepom manifestacijom, a to je Vinkovo u Vukovaru. Vjerujem kako su sugrađani prepoznali bogatstvo naše lijepe tradicije te kako će danas uživati u svim njezinim blagodatima“, rekao je Pavliček.