Župan Božo Galić posjetio općine Cvelferije

Foto: VSŽ

VUKOVAR, Župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je danas općine Drenovci, Gunja i Vrbanja te sa njihovim čelnicima razgovarao o projektima, ali i problemima s kojima se susreći stanovnici toga dijela Vukovarsko-srijemske županije.

U razgovoru s načelnikom Općine Drenovci Jakšom Šestićem o projektima na području Općine Drenovci kao projekti od značaja za tu općinu spomenuti su Centar za preradu GMO free soja, izgradnja ceste, Svetište Šumanovci, projekti škole, staračkog doma, te izgradnja Muzeja Cvelferije, izvjestili su iz županijske uprave.

“Tijekom posjete Općini Drenovci namjera nam je bila saslušati koji su projekti u pripremi i koji se projekti provode na području općine kako bi se uskladio Plan razvoja županje i pratila njihova realizacija”, kazao je župan Galić koji je obišao i svetište Gospe Šumanovačke u kojem su u tijeku radovi na obnovi.

Uz nazočnost svojih suradnika župan Galić je bio i u radnoj posjeti Općini Gunja, te je tom prigodom održao radni sastanak s načelnikom Općine Antom Gutićem i njegovim suradnicima. Razgovaralo se o projektima Općine, a jedna od tema bila je i projekt izgradnje infrastrukture u gospodarskoj zoni „Velebit“. Projekt je ukupne vrijednosti 18.999.998,00 kuna, a početak provedbe projekta predviđen je za siječanj 2021. godine.

“U tijeku je rekonstrukcija nogostupa u glavnoj ulici u vrijednosti 500.000,00 kuna, a asfaltirana je Hrastova ulica u vrijednosti 850.000,00 kuna, te je preko mjere 3.11. u 100 postotnom iznosu bespovratnih sredstava opremljen Društveni dom u Gunji s vrijednom multimedijalnom opremom u vrijednosti 195.000,00 kuna, a projekt je odradio LAG-a Šumanovci”, kazao je načelnik Gutić.

Tijekom obilaska Cvelferije župan Božo Galić posjetio je i Općinu Vrbanja te razgovarao s načelnikom Općine Velimirom Redlom i njegovom zamjenicom Gracijelom Stiba o projektima koji se na području Vrbanje provode ili se planiraju za naredno razdoblje.