Tehnička škola Nikola Tesla uspostavlja suradnju s tvrtkom Rimac Automobili

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Tehničkoj školi Nikola Tesla iz Vukovara inženjeri tvrtke Rimac Automobili predstavili su rad tvrtke ali se i upoznali s potencijalima ove škole. Tijekom razgovora bilo je i riječi o mogućem uspostavljanju suradnje ove tvrtke i Tehničke škole. Ravnatelj škole Đorđe Lukić pojasnio je kako je to bio prvi korak prema uspostavljanju moguće suradnje s tvrtkom Rimac Automobili.

„Želimo omogućiti učenicima, koji žele napredovati u struci, da preko tvrtke Rimac Automobili steknu dodatna znanja što bi im moglo pomoći u daljoj karijeri ili kod zaposlenja. Moguće je da odrađuju dio prakse u toj tvrtci ili da imaju nekakve stručne posjete ili možda nešto treće“, rekao je Lukić.

Kazao je i kako ova škola ima 370 učenika ali i da su u zadnjih nekoliko godina realizirali niz projekata te na taj način osigurali oko 8 milijuna kuna iz EU fondova.

„Radi se o Tehničkoj školi te nam je ona kao takva svakako interesantna za potencijalnu suradnju. Predstavili smo im našu tvrtku kako bi im pokazali što i koliko radimo. U našoj tvrtci razvijamo razne proizvode poput baterijskih sustava, elektronike za automobile, pogonske sustave, sustave za napajanje i slične proizvode“, rekao je inženjer tvrtke Rimac Automobili Kristijan Lolić.

Rimac Automobili trenutno zapošljavaju 486 radnika od kojih njih 429 stalno. Trenutačno imaju pogon u Svetoj Nedelji ali i urede u Osijeku i Splitu te određen broj ljudi u Kini.