Denis Brižić i Matea Marušić iz “Vrzinog kola” nominirani za Nagradu hrvatskog glumišta 2018.

Foto: GK Joze Ivakića

ZAGREB, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU) objavilo je nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2018. godine, a među nominiranima nalaze se i glumci Denis Brižić i Matea Marušić iz “Vrzinog kola”, predstave nastale u produkciji Gradskog kazališta Joze Ivakića iz Vinkovaca.

Denis Brižić nominiran je u kategoriji „Sporedna muška uloga“ za ulogu Matorog Tutlje u “Vrzinom kolu”. U toj kategoriji uz Brižića nominirani su i Živko Anočić (za ulogu Vojvode od Buckinghama u predstavi “Kralj Rikard III.” Williama Shakespearea u režiji Aleksandra Popovskog i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba) te Domagoj Mrkonjić (za ulogu Lonke u predstavi “Osječki long, long play” Branka Kostelnika u režiji Saše Anočića i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku za Osječko ljeto kulture).

Matea Marušić za ulogu Puštenice Julke u “Vrzinom kolu” nominirana je u kategoriji “Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina” u kojoj su također nominirane i glumice Petra Svrtan za ulogu u predstavi “Govori glasnije” autorskog projekta Bobe Jelčića u produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba i  Monika Vuco za ulogu Molly u predstavi “Molly Sweeney” Briana Friela u režiji Brune Bebić i koprodukciji Umjetničke akademije u Splitu, Hrvatskoga narodnoga kazališta u Šibeniku, Kulturno-umjetničke udruge Romb iz Splita, Umjetničke organizacije Mitropa iz Zagreba i Županijske udruge slijepih Split.

Dodjela nagrada bit će održana 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagreb.

“Vrzino kolo”, nastalo po tekstu Joze Ivakića, režirao je Vjekoslav Janković, u koprodukciji s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu, a premijerno je izvedeno prošle godine povodom obilježavanja 100 godina kazališnog života u Vinkovcima, 85 godina od smrti Joze Ivakića i 10 godina profesionalnog rada Gradskog kazališta Joze Ivakića.