Još jedan slučaj korona virusa u Županiji, hospitaliziran muškarac iz Nuštra?

Foto: Pixabay

NUŠTAR, Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama u Vukovarsko – srijemskoj županiji potvrđen je još jedan slučaj zaraze korona virusom. Potvrdu informacije dobiti ćemo vjerojatno sutra ali kako stvari stoje radi se o muškarcu iz Nuštra kojemu je danas potvrđena zaraza.

Zaražena osoba hospitalizirana je u vinkovačkoj bolnici te za sada nemamo informacija o njegovom zdravstvenom stanju. Izvor zaraze se tek treba utvrditi ali se po selu govori kako je uzrok vjerojatno hrvatski državljanin koji se vratio sa rada u Austriji. Dodatni problem bi mogao biti taj što se ta osoba nije pridržavala propisanih mjera samoizolacije.  

„Po Vinkovcima se danas pronijela vijest o zaraženoj osobi u Nuštru tako da sam odmah inicirao sastanak Stožera civilne zaštite Vinkovaca. Odlučili smo dodatno kontrolirati međumjesni promet između Nuštra i Vinkovaca kako bi spriječili migracije građana“, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Ovo je drugi slučaj korona virusa u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Prvi je potvrđen u srijedu za ženu iz Posavskih Podgajaca koja se također vratila sa rada u Austriji. Ona se, kao i njen suprug, pridržavala mjera o samoizolaciji i dalje je na liječenju u vinkovačkoj bolnici. Njenom suprugu je propisana mjera samoizolacije