Bosančić najavio pojačane mjere kontrole međumjesnog kretanja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vijest o drugoj oboljeloj osobi od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a riječ je o muškarcu iz Nuštra, komentirao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić poručivši građanima Vinkovaca kako nema mjesta panici te će se pojačati mjere posebice kontrole međumjesnog kretanja kako bi se spriječilo širenje virusa.

“Kada epidemiolozi završe obradu svi koji su bili u kontaktu sa oboljelima dužni su se držati samoizolacije. Prekršitelji će biti oštro kažnjeni. Pozivam građane da se pridržavaju svih mjera, ali molim isto tako da ostanemo pribrani. Vodite računa svatko prvo o sebi, pridržavajte se svih mjera i tako ćete zaštiti i druge oko sebe”, poručio je Bosančić u objavi na Facebooku.

Svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima dužni su poštovati izolaciju i to je jedini način da spriječimo veće širenje virusa i da broj oboljelih ne raste rapidno, navodi.

“Odmah smo pristupili provjeri izdanih dozvola kretanja i pojačali smo kontrole kako bismo bili sigurno da svi koji trebaju biti u izolaciji to i poštuju”, zaključio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.