U Domu za starije u Iloku virusom Covid-19 zaraženo 82 korisnika i 27 djelatnika

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe

ILOK, Od kako je korona virus „probio se u Dom za starije i nemoćne osobe u Iloku pa do danas pozitivno je ukupno 82 korisnika i 27 djelatnika Doma. Inače, iločki dom broji ima 172 korisnika i 59 zaposlenika. O tome koliko se i kako virus prošio u Domu u Iloku govori i to da je do sada zaražena gotovo polovica korisnika i zaposlenika.

Ravnateljica Doma Darija Nikolić kaže kako brojke pokazuju da se situacija malo smiruje s obzirom da su poduzeli sve potrebne mjere kako bi izolirali korisnike. U međuvremenu je njih 6 završilo i na bolničkom liječenju.

„Učinili smo sve što smo mogli i mislimo da smo na dobro putu da zaustavimo širenje zaraze ali ne smijemo ništa govoriti jer s virusom nikada ne znaš kada se i gdje može probiti. Mi smo do kraja prošlog mjeseca uspijevali se izboriti, a onda je virus buknuo i toliko se proširio“, rekla je Nikolić.

S obzirom na broj zaraženih djelatnika u Domu su bili prinuđeni zaposliti i nove djelatnike kako bi se posao mogao organizirati nesmetano. Ovoga vikenda iločkom Domu je i jak vjetar, koji već nekoliko dana puše na istoku Hrvatske, napravio dodatne probleme. Naime, vjetar je odnio 3 krova s kućica u kojima su smješteni korisnici kao i krov s skladišta. Kako kućice imaju ispod krova i prvi sloj i izolaciju iste su i dalje u funkciji ali su odmah majstori angažirani kako bi sanirali oštećenja