Abdulkader Gharib, Ozren Koščić, Marija Sotinac, Nikola Drobnjak, Vladimir Hađinac i Ninoslav Jolić među hrvatskim najdoktorima

Foto: Pixabay/Darko Stojanovic

ZAGREB, Portal najdoktor.com objavio je popis najboljih doktorica i doktora po izboru pacijenata u Hrvatskoj, među kojima je i njih 50 iz Slavonije i Baranje. Provjerite jesu li među njima i vaši liječnici .

Popis je sastavljen na temelju iskustava pacijenata, a među tisućama liječnika upravo su oni bili presudni za odabir najboljih. Portal najdoktor.com taj popis donosi već sedmu godinu, a bazu podataka razvija gotovo čitavo desetljeće, prenosi HRT Radio Osijek.

“Kriteriji za uzimanje komentara u obzir bili su ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara te kvaliteta samih komentara (neargumentirani komentari nisu se uzimali u obzir). Također, kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata”, objašnjavaju na portalu i najavljuju da će nastaviti i dalje, kako bi se na temelju iskustava pacijenata stvorila što je moguće realnija slika o pojedinim doktoricama i doktorima u Republici Hrvatskoj, a što kvalitetnije sastavljanje popisa najboljih smatraju svojom obvezom.


“Zajedničkim djelovanjem dobivamo alat za donošenje kvalitetnijih odluka pri odabiru tko će nas i kako liječiti budućnosti! Što nas više podjeli vlastito iskustvo o određenom doktoru iz presjeka svih iskustava dobivamo bolju sliku o tom doktoru. Što se veći broj ljudi uključi i podjele iskustva o doktorima koji su ih liječili dobivamo bolju sliku o doktorima te ih tada možemo kvalitetnije uspoređivati i birati. Stoga vas pozivamo da i vi date svoj doprinos, prisjetite se svih doktora koji su vas liječili u nekom životnom trenutku (ili vas i dalje liječe) te podijelite svoje iskustvo tako da im napišete komentar i dodijelite pripadajuće ocjene”, čitamo na portalu najdoktor.com.

S popisa najboljih za 2020. godinu izdvojili smo liječnike s područja Slavonije i Baranje:
ALERGOLOG:
Mato Ćurić – Osijek

DJEČJI KIRUG:
Dalibor Divković – Osijek

ENDOKRINOLOG:
Blaženka Miškić – Slavonski Brod

GASTROENTEROLOG:
Vladimir Borzan – Osijek

GINEKOLOG:
Zoran Kasač, Zlatko Topolovec, Zoran Popović, Siniša Matković, Sabina Galić, Mirjana Rubin, Dimitrije Milojković, Andrijana Muller-Vranješ, Mićo Rosso – Osijek
Alen Dumančić – Pakrac
Domagoj Dokozić, Krešimir Musić – Požega
Filomena Tolić-Kovačić, Vesna Ćosić, Krešimir Barišić – Slavonski Brod
Abdulkader Gharib – Vukovar

OBITELJSKA MEDICINA
Vanja Hmelik – Jagodnjak
Ana Birtić, Monika Jeđud, Zrinjka Dananić, Vesna Samardžić-Ilić, Valentina Hečimović, Albina Dumić – Osijek
Ozren Koščić, Marija Sotinac – Vinkovci

ORALNI KIRURG
Marijan Baranović – Slavonski Brod

OPĆI KIRURG:
Samir Haj-Barakat – Našice
Darko Kraljik – Slavonski Brod

ORTODONT:
Darko Pollak – Osijek

PEDIJATAR:
Danijel Kardoš – Belišće
Vlatka Krizmanić, Jadranka Petrović-Schneider, Jadranka Arambašić, Bojana Petrov-Križanović – Osijek

PSIHIJATAR:
Nikola Drobnjak – Vukovar

STOMATOLOG:
Ivana Borčić-Sesar – Đakovo
Jasmina Milić-Pavlov, Vladimir Haring, Mirela Veselinović, Josip Prpić, Josip Čes, Anastazija Aščić-Tokić – Osijek
Mateo Pierobon – Pakrac
Nikica Marinić – Slavonski Brod
Vladimir Hađinac – Vinkovci
Ninoslav Jolić – Vukovar