Udruga 8+ u sklopu EU projekta pomaže obitelji s četvero i više djece

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Udruga 8+ provodi projekt “Za obitelj u plusu” u okviru poziva “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III” (FEAD-III), a u sklopu kojega će se organizirati 10 podjela pomoći u hrani za najpotrebitije obitelji s četvero ili više djece te jedna podjela paketa školskog pribora za učenike osnovnih škola.

Projekt financiran Europska unija iz sredstava Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Cilj projekta je, kako navode iz udruge, ublažavanje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti za obitelji s četvero i više djece podjelom hrane i školskog pribora.


Uvjet za sudjelovanje u projektu je da obitelj ima četvero ili više djece koja žive u zajedničkom kućanstvu s roditeljima. Obitelji koje budu uključene u projekt dobiti će pomoć u paketima hrane za svakog člana obitelji, svaki od 10 mjeseci koliko traju podjele pomoći. Za prijavu za sudjelovanje u projektu potrebno je ispuniti prijavni obrazac dostupan na poveznici:  https://docs.google.com/forms/d/1QKwD3xzqXVmyZJiU2hH8JLw_BA5eyKktrYqLVIMkeUk/edit Prilikom same prijave nije potrebno dostavljati dodatnu dokumentaciju, već će ista biti zatražena od korisnika koji budu uključeni u projekt (Izjava o zajedničkom kućanstvu, rodni listovi za djecu i kopije osobnih iskaznica za sve korisnike
Poveznica za ispunjavanje prijavnice: https://docs.google.com/forms/d/1QKwD3xzqXVmyZJiU2hH8JLw_BA5eyKktrYqLVIMkeUk/edit

Poveznica na facebook stranicu za više informacija:https://web.facebook.com/Udruga-8-101905808420304