Otkrivena spomen ploča u spomen na Danijela Popovića (1982.-2002.)

Foto: www.hrv.hr

BOROVO, Na mjestu stradanja u Borovu, gdje je tragično stradao u prometnoj nesreći 23. listopada 2002. godine, otkrivena je spomen ploča mladom u spomen na mladog hrvatskog nogometnog reprezentativca Danijela Popovića. Tijekom svoje kratke nogometne karijere Popović je igrao za Dunav i Radnički iz Dalja, HNK Vukovar ’91, NK Osijek i francusku Bastiu. Radi odličnih igara i golova koje je postizao bio je i član mlade reprezentacije Hrvatske.

„Sjećam se kada je došao u naš klub 1999 godine, dijete koje nije prošlo nikakvu školu nogometa. Došao je u naše juniore, u Prvu ligu i već te prve godine od ukupno 27 golova postigao je 19, da bi sljedeće godine u seniorskoj konkurenciji postigao 22 zgoditka nakon 15 odigranih kola. Nije igrao drugi dio sezone jer je otišao u Bastiu ali je ostao najbolji strijelac i igrač Druge Hrvatske nogometne lige. Sve ono što je postigao je neprocjenjivo“, rekao je trener HNK Vukovara ’91 Ivica Radoš koji je među prvima prepoznao Popovićev talent.

Prema biografiji Popović je nogometnu karijeru započeo u NK Dunavu. Nekoliko  utakmica odigrao je i za drugi krug iz Dalja, NK Radnički. Godine 1998. dolazi u juniore HNK Vukovara ’91 gdje postaje i član seniorskog tima. U 14 utakmica postigao je 11 pogodaka, a onda u jesenjem dijelu iduće sezone postiže 22 pogotka u 15 utakmica. Iako nije igrao drugu polovicu sezone Popović je postao najbolji strijelac lige i najzaslužniji je što je na kraju regularnog dijela natjecanja klub osvojio prvo mjesto. U siječnju 2002. odlazi na šestomjesečnu posudbu u francusku Bastiu.  Nakon povratka iz Bastije, u ljeto 2002. godine, potpisuje ugovor s NK Osijekom za koji u 10 prvoligaških nastupa postiže 4 pogotka. Za hrvatsku reprezentaciju do 20 godina 2001. godine odigrao je 4 utakmice i postigao je 4 zgoditka. Sljedeće godine igrao je za reprezentaciju do 21 godine za koju je na dvije utakmice postigao dva pogotka. Posljednji nastup za NK Osijek imao je 19. listopada 2002. godine kada je u utakmici protiv Cibalie postigao pobjednički pogodak. Četiri dana nakon te utakmice, u srijedu 23. listopada vozeći iz Vukovara prema obiteljskoj kući u Dalju, uslijed vožnje neprilagođenom u Borovu je sletio  s ceste i udario u rasvjetni stup koji je pao na auto na licu mjesta ga usmrtio.