Vukovarski vijećnik Pavao Josić kaže kako je jedan od najviše tuženih oporbenih političara u Hrvatskoj

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarski gradski vijećnik i koordinator Živog zida u Vukovarsko-srijemskoj županiji Pavao Josić, na konferenciji za novinare, održanoj danas u Vukovaru, poručio je kako neće odustati od borbe za građane Vukovara te će i dalje, čim uoči kriminalne radnje ili nepravilnosti, prijaviti ih nadležnim institucijama.

“U ovom trenutku gradonačelnik Ivan Penava i općenito HDZ-ovci protiv mene tjeraju šest sudskih tužbi teških oko 300.000 kuna i pet godina zatvora. Iznimno sam ponosan zbog toga, a ja iću i dalje kada god saznam za nepravilnosti, prijaviti ih institucijama”, kazao je Josić.

Ocjenio je kako kako je Živi zid jedina oporba, kako je kazao, pomahnitalim vladajućim strukturama u gradu Vukovaru, a on, kao gradski i županijski vijećnik, jedan od najviše tuženih oporbenih političara u Hrvatskoj.

“Najnovija tužba stigla je nedavno od strane gradonačelnika Penave koji me je tužio za riječi koje sam rekao u predizbornoj kampanji 2017. godine i to na izborima na kojima je Penava pobijedio uz pomoć “čekićara”. Kada sam to javno rekao i za to sam tužen. Politika Ivana Penave i njegovih koalicijskih partnera Vukovar je vratila 30 godina unazad”, rekao je.

Vijećnićki mandat će, kazao je, odraditi do kraja, i neće se dati zaplašiti raznim prijetanjama i ucjenama jer sve što radi, radi u korist građana Vukovara i to svih, a ne pojedinih interesnih i drugih skupina.