Započinje rekonstrukcija ulice Ruđera Boškovića, jedne od najprometnijih vinkovačkih ulica

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ulica Ruđera Boškovića, jedna od najprometnijih vinkovačkih ulica koja je i u nemali broj slučajeva bila i poprište prometnih nesreća, konačno ide u temeljitu rekonstrukciju, vrijednu 16,5 milijuna kuna.

“Znamo da je ova cesta bila jedna od glavnih prometnica u gradu Vinkovcima, iznimno prometno opterećenja. Zahvaljujem se Hrvatskim cestama, ministarstvu prometa i Vladi bez čije pomoći ne bi bilo moguće rekonstruirati jednu ovako zahtjevnu prometnicu”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nakon što je zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem obišao Ulicu Ruđera Boškovića.

Bosančić je napomenuo kako je proteklih godina jako puno uloženo u cestovnu infrastrukutru u Vinkovcima, spomenuvši pri tom istočnu gradsku obilaznicu, vrijednu 120 milijuna kuna i započete radove na borinačkom nadvožnjaku, vrijednom 70 milijuna kuna.

“Već godinama razgovaramo s gradskim vlastima Vinkovaca kako ovu prometnicu učiniti sigurnijom, a posebice ovo raskrižje na kojem se sada nalazimo (Ruđera-Boškovića-Matije Gupca) koje je ušlo u program sanacije opasnih mjesta koji se sufinancira iz sredstava Europske unije s nekih milijun kuna”, kazao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Po njegovim riječima, obnovom je predviđena rekonstrukcija Ulice Ruđera Boškovića u dužini 1.100 metara na način da će se napraviti pješačke i biciklističke staze, urediti odvodnja oborinskih voda, sanirat će se i most preko Bosuta dok bi sam kolnik bio dvotračni sa trećim trakom u vidu lijevih skretača.

Rok za dovršetak radova koji započinju danas je 12 mjeseci.