Vukovar dobio još jednu novu višestambenu zgradu, ugovori za 13 korisnika

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Ulici Ive Tijardovića u Vukovaru danas je održana svečanost useljenja korisnika u novoizgrađeni višestambeni objekt prilikom koje je uručeno 13 ključeva i ugovora o najmu budućim stanarima navedenog objekta. Kako je rečeno nastavak je to stambenog zbrinjavanja osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području grada Vukovara.

Riječ je o novoizgrađenom objektu s 21 stambenom jedinicom, izgrađenom u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja s liste prvenstva Grada Vukovara, deficitarnih kadrova u Gradu Vukovaru te kadrova Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

„Kroz sinergiju cijele vertikale treba dati Vukovaru ono što mu nedostaje. Treba istaknuti da su osim pripadnika Hrvatske vojske, stanove dobili i deficitarni kadrovi te visokoobrazovani mladi ljudi na kojima grad Vukovar temelji svoju budućnost“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar pojasnio je kako se radi o 1.500 četvornih metara stambene površine gdje je 21 stan površine od 35 do 68 četvornih metara sukladno broju članova obitelji i koji su opremljeni kvalitetno i zadovoljavaju sve potrebe obitelji s djecom.

„Osiguranjem stambenog zbrinjavanja Vlada RH stvara preduvjet za ostanak tih obitelji u gradu. Osobito me veseli što ćemo do kraja godine, ukoliko svi radovi budu gotovi, ovim modelom dodatno zbrinuti još 60 obitelji na području Vukovara, a po projekcijama za iduću godinu još bi oko 150 obitelji trebalo biti stambeno zbrinuto u Vukovaru, odnosno više od tisuću na području cijele države“, rekao je Mažar.