Foto: SDP Vinkovci

VINKOVCI, Gradska organizacija SDP-a Vinkovci polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomenika poginulim borcima narodno-oslobodilačke borbe na Gradskom groblju u Vinkovcima obilježila je u subotu Dan antifašističke borbe.

Predsjednik SDP-a Vinkovaca Davor Benić istaknuo kako je žalosno što umjesto da ovakve obljetnice budu obilježene dostojanstvenim sjećanjem na partizane Hrvatske koji su zajedno s borcima iz drugih republika bivše Jugoslavije oslobodili hrvatski narod od fašizma i postavili ga na stranu pobjednika Drugog svjetskog rata i iscrtali granice Republike Hrvatske u kojima i sada živimo, moramo svjedočiti suludim izjavama na Hrvatskoj televiziji, gdje se u emisiji „Zločini komunizma u Hrvatskoj“, njemački vojnici prikazuju kao izletnici koji su došli u Hrvatsku brati cvijeće i njih napadaju zločesti partizanski banditi.

“I uz to još neki „mladi stručnjak“ s nekog opskurnog fakulteta, proziva za ratni zločin partizanske komandante jer su u bitci na Sutjesci ubili dva zarobljena njemačka vojnika, kao da tamo Nijemci, ustaše i četnici nisu pobili 1.200 zarobljenih partizanskih ranjenika i 350 bolničarki. U ova siva vremena sve glasnijeg žalovanja za poraženim ideologijama i zločinačkim tvorevinama sjećanje na hrabre borce Drugog svjetskog rata svima treba biti podsjetnik kako se časno i hrabro izabiru prave strane u ratu”. kazao je Davor Benić.